maanantai 22. elokuuta 2011

Kestävä kehitys fantasiaa

Poliittiseen liturgiaan on jo pitkään kuulunut kestävä kehitys - sustainable development. Kyseessähän on liturgiaaninen puhe, koska tällä hetkellä kuljemme vääjäämättömästi yhä kauemmaksi kestävästä kehityksestä ja mitään tosiasillista edistystä ei ole tapahtunut.
http://jpoli.blogspot.com/2011/08/fukushiman-ydinkatastrofi-jatkuu.html

Tosiasialliseent tilanteen paranemiseen ei ole kovin paljoa mitään mahdollisuuksiakaan eli puhe kestävästä kehityksestä on pitkälti harhaa.

Yhteisöveron sijaista parempi ratkaisu energiaintensiiviselle teollisuudellemme olisi ollut tehdä korjaus niin sanottuun energiaveroleikkuriin. Vientiteollisuus on jo vuosia kiinnittänyt huomiota siihen miten energiavero pahimmassa kilpailijamaassamme Ruotsissa palautetaan lähes kokonaisuudessaan teollisuudelle. Ihmetellään miksi emme käytä EU:n mahdollisuutta hyväksi ja korjaisimme energiaveroleikkuria niin, että teollisuuden energiaverorasitus alenisi noin 150 miljoonalla eurolla. Summa on suurin piirtein sama kuin hallituksen esittämä yhteisöveron alennus. Ei liene epäilyä siitä kumpiko veroalennus paremmin parantaisi yritysten kilpailukykyä. Toimenpide joka vähentää kustannuksia vai sellainen joka alentaa mahdollisesta voitosta menevää veroa.
 http://ehdokas8blogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/81186-loytyy-parempi-vaihtoehto

Itse kannatan kovaa energiaverotusta teollisuudelle, koska energiaa tuhlataan teollisuudessa tuottamalla hyödykkeitä, joita ei oikeastaan tarvita. Yksi suurimpia turhakkeita nyky-yhteiskunnassa on paperi eli kannatan myös sanomalehtiin kohdistuvaa kovaa haittaverotusta. Myös postitse ja suorajakeluna tuleva mainosposti pitäisi saada kovan haittaverotuksen piiriin. Mainosteollisuus hyödyntää häikäilemättä yhteiskunnan vähäosaisia jakelussa eli jakeluhenkilökunnalle pitäisi saada myös kunnon palkkaus niin turha jakelu loppuisi siihen. Kuluttajiin ei kuitenkaan tule kohdistaa energiaverotusta vaan teollisuuteen, logiikka on tässä että kuluttajilta tapahtuva tulonsiirto teollisuuteen on haitallista kuluttajille ja kuluttajien asema on Suomessa muutenkin huono, koska kyllä teollisuudella on lobbareita ja puolustajia mutta kuluttajilla hyvin vähän. Pääasiassahan nyky-yhteiskunnassa kuluttajia vainotaan, koska heillä ei ole poliittista painoarvoa kuten teollisuudella.

Elintason nopean nousun aiheuttamat ympäristöongelmat ovat ratkaistavissa vain tiedettä ja tekniikkaa kehittämällä, yleissivistystä ja yleensä koulutusta kehittämällä. Martti Tiuri perää enemmän faktoja, vähemmän tunnetta. Puutteellisen yleissivistyksen seurausta on tieteen ja tekniikan pelko, jota yhden asian liikkeet käyttävät hyväkseen harhatietojen levittämisessä. Ydinvoima on Tiurin mielestä ainoa kestävä keino torjua ilmastonmuutosta.
http://jussiniinisto.fi/index.php/2011/08/kestavan-tulevaisuuden-tielle/

http://sdpwatch.blogspot.com/2011/06/tyovaenliikkeen-tulevaisuus.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti