torstai 17. marraskuuta 2011

Suomi valittajien valtakunta

Mitä ei pidä tehdä on, että minun sukupolveni kerää eläkemaksuja ja varastoi rahat isoon kirstuun, josta seuraavat sukupolvet ottavat rahaa meidän eläkkeidemme maksuun. Seuraavat sukupolvet osaisivat kyllä painaa ne setelit itsekin. Rahaa ei voi siirtää sukupolvelta toiselle kansantalouden mittakaavassa. Suvun sisällä tietysti voi, mutta se on eri asia. Seuraava sukupolvi joutuu joka tapauksessa omalla työllään tuottamaan ne tavarat ja palvelut, joita kasvava eläkeläismäärä tarvitsee, eikä tätä paperilappuja varastoimalla voi muuksi muuttaa. Näkkileipää voisi ehkä varastoida, mutta ei vanhustenhoitopalveluja.
http://www.soininvaara.fi/2011/11/17/miten-saastetaan-tuleviin-elakkeisiin/

Osmo Soininvaara pelkää eläkerahojen loppuvan, valitus on kova vaikka Osmo Soininvaara on itse ollut tekemässä nyky-yhteiskuntapolitiikan virheitä ja älyttömyyksiä.

Taloudella on kuitenkin pitkälti tapana hoitaa itse itsensä ja mitään todellisia talousongelmia ei ole odotettavissa. Tuottavuusvajettakaan ei ole olemassa, koska tuottavuus on aina riittävä turvaamaan järjestelmän toiminnan.

Taloudellinen hyvinvointi ja perinteinen sivistysajattelu ovat asetettu usein vastakkain. Tämä on kuitenkin väärä ajatusmalli. Vakaus ja vauraus kulkevat pitkälti rinnakkain. Suomessa onkin tehtävä yhteiskuntapoliittisia toimenpiteitä, jotka tukevat ihmisten aineellista ja henkistä hyvinvointia.
http://ylimaa.blogspot.com/2011/11/sivistysyhteiskunnan-rappiotila.html

For the time being, dealing with the immediate crisis takes precedence over long-term growth plans. Plugging holes takes priority over destination when ships are in trouble. But we should also start looking beyond the crisis.
http://www.alexstubb.com/fi/blog/1861/

Monet kehityslinjat emergoituvat tarpeesta ja välttämättömyydestä ja ne eivät synny ilman pakkoa. Kysymys ei yleensä ole mistään klassisesta sivistysihanteesta tai hyvinvoinnista sanan perimmäisessä merkityssä vaan välttämättömyydestä ja pakosta selvitä. Ihminen on lajina taistelija, ei hyvinvointi hiippo.

"Tässä kestää pitempään kuin ihmiset odottavat, vähintään vuoden 2012 loppuun asti. Ja siihen mennessä kysyntä on kasvanut entisestään." 
http://www.hardware.fi/uutiset/artikkeli.cfm/2011/11/17/seagate_kiintolevyteollisuuden_palautumessa_kestaa_yli_vuosi

http://jpoli.blogspot.com/2011/11/materiaalisuus-ei-tuo-onnea.html

Esimerkiksi Thaimaan nykyinen tulva on vienyt kovalevyteollisuudelta ison osan kapasiteetistä. Kysyntä ja tarjonnan häiriintyminen vie asioita eteenpäin. Kovalevyteollisuuden tilanteessa esim. SSD levyt ja taulutietokoneet saavat kuvan kasvuimpulssin, jota ei ilman tulvia olisi tapahtunut.

Suomessa kiintolevyjen hinnat ovat kaksin- tai jopa kolminkertaistuneet tulvan jälkeen, ja näillä näkymin hinnat eivät ole tippumassa lähiaikoina. Saatavuusongelmat ja korkea hinta johtanevat pienempien levyjen ostoon ja SSD-asemien markkinaosuuden kasvuun. Muun muassa OCZ onilmoittanut tuovansa markkinoille entistä halvempia SSD-asemia joissa uhrataan nopeutta kapasiteetin kustannuksella.
http://www.hardware.fi/uutiset/artikkeli.cfm/2011/11/17/seagate_kiintolevyteollisuuden_palautumessa_kestaa_yli_vuosi

http://tietsikka.blogspot.com/2011/11/amazonilta-oma-alykanny.html

Toinen paradigma joka vahvistuu on erilaiset pilvet ja pilvipalvelut. Amazonin pilviteknologiassa, Silkissä kovalevyn kulutus on paljon pienempää kuin normaalisti. Amazonin Fire tabletti ei esim. tarvitse kovalevyä ollenkaan ja muistinkin kulutuksen suhteen se on poikkeuksellisen tehokas. Aina onnettomuudessa on myös mahdollisuudet rohkealle rotalle, joka rokan syö.
http://armdevices.net/2011/11/17/liliputing-com-google-marketplace-works-fine-on-the-amazon-kindle-fire-tablet/

http://linuxandit.blogspot.com/2011/06/pilvessa-piilee-vaara.html

Sivistysyhteiskunta ja vahvan hyvinvoinnin yhteiskunta voivat kuitenkin olla asioita, joita ei voi saavuttaa kuin unelmien tasolla, mutta selviytyminen on silti mahdollista.
http://jtalous.blogspot.com/2011/11/suomi-tuottavuuskriisissa.html

Suomen tilanne ei ole missään nimessä huono ja mitenkään pessimistinen ei tarvitse olla.
http://jtalous.blogspot.com/2011/11/euroopan-kadotettu-vuosikymmen.html

http://tietsikka.blogspot.com/2011/11/superalysta.html

Suomelle superälyn kehitys on esimerkiksi suuri mahdollisuus.
http://jpoli.blogspot.com/2011/11/durbani-kriisissa.html

Ilmastosta annetaan välillä sellainen kuva, että maapallon lämpötilan nousu olisi katastrofi. Todellisuudessa lämpötilan nousu ei ole katastrofi, koska maapallolla on ollut paljon lämpimämpääkin. Käsittääkseni keskilämpötilan nousu edes 10 celsius asteella ei olisi mikään katastrofi. Ilmastonmuutos on katastrofi vain kovin suppeasta näkökulmasta nähtynä, muille se on suuri mahdollisuus.


Todellisuudessa asiat muuttuvat ja se on hyvä. Elämä ei ole vakaata vaan kaoottista. Nyky ihmiselle on syntynyt vaarallinen käsitys, että nykyinen tapa elää on pysyvää. Nykytalous ei kuitenkaan ole pysyvää vaan muutoksen alla jatkuvasti. Länsimainen talous ei ole vakaalla pohjalla vaan se on rakenteellisesti epästabiili ja myös kestämätön.

Esimerkiksi sanomalehtien toimittajat fantasioivat ajasta, jolloin paperi oli kingi. Tähän ei kuitenkaan voida enää palata, koska ei ole enää olemassa Neuvostoliittoa ja Neuvostokommunismia, joka teki paperilehdistä mahtavia. Amerikan tuho johtuu myös Neuvostoliiton tuhoutumisesta, sillä Amerikka oli olemassa vain silloin kun oli tosioleva Neuvostoliitto, ei muuten. Tämän ymmärtäminen on aika vaikeaa, enkä selitä miten sen voi ymmärtää, koska en jaksa kirjoittaa niin paljoa.
http://ilmastohuijaus.blogspot.com/2011/11/kiinalaiset-tutkijatkaan-eivat.html

http://jpoli.blogspot.com/2011/11/hannu-tanskanen-ilmastoaktiivi.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti