tiistai 12. kesäkuuta 2012

Leppoistamalla vauraaksi

Taloudellisen kasvun ideologia ei luo todellista vaurautta. Vauraan Suomen kovalla työllä hankitut rahat pakkosiirretään sekä vapaaehtoisilla että pakollisilla tavoilla ulkomaille.
http://pjarvinen.blogspot.fi/2012/06/chillaus-ei-rakenna-tulevaisuutta.html

Chillaamalla suomalaiset pärjäisivät paremmin. Työnteon ihannointi ei johda työtä säästäviin innovaatioihin vaan ratkaisuna on Suomessa perinteisesti ollut työnteon lisääminen. Nyt elämme aikoja jolloin automatiikka, robotiikka ja tekoäly voivat mullistaa työnteon. Inhimillinen työ ei saa olla enää vaihtoehto jos on vaihtoehtoja.
http://leppoistaminen.blogspot.fi/2012/06/koyhat-kuubalaiset-meita-onnellisempia.html

http://www.hs.fi/tyoelama/V%C3%A4h%C3%A4n+vastuuta+leppoistajat+/a1339206254792

Raaka-aine resursseja eikä muitakaan luonnonresursseja ei kannata tuhlata. Ihmisen pelkkä kuskaaminen työpaikalle kuluttaa energiaa ja työpaikkojen rakentaminen kuluttaa raaka-aineita valtavasti. Jos asia voidaan jättää tekemättä; tulee se jättää tekemättä ja luonto kiittää.
http://nakokulma.net/index.php?topic=3505.0

http://veevee.blogit.fi/leppoistamisen-ajatuksia/

Suomen talous voitaisiin rakentaa energiaa- ja luontoasäästävän Linuxin varaan. Leppoisa vapaa talous voisi olla leppoisa ja rento vaihtoehto kilpailutaloudelle. Jari Sarasvuo kirjoittaa Hesarissa leppoistamisesta.
http://www.hs.fi/tyoelama/V%C3%A4h%C3%A4n+vastuuta+leppoistajat+/a1339206254792

Sarasvuolle voi vastata, että Pekan oppimattomuus ratkeaa superälyn valtaansaattamisella. Superälyn jälkeisessä maailmassa Pekan kaltaiset oppimisongelmaiset luottavat superälyn voimaan. Inhimillistä oppimista ei enää tarvita, vaan tietokone ymmärtää ja tietää kaiken.
http://markusjansson.blogspot.fi/2012/06/isoveli-ja-skynet-televisiossasi.html

Itse en kannata hyvinvointivaltiota, koska hyvinvointivaltio on valtiouskovaisuuden muoto ja hyvinvointivaltio on vain tekosyy diktatuuriin ja ihmisten vapauden viemiseen. Vapaa köyhä on onnellisempi kuin keskiluokkainen orja. Mieluummin pitäisi kehittää teknologiaa, että köyhä voisi elää inhimillistä elämää ilman suuria pääomia kuin pakottaa ihmiset valtavaan työurakointiin.
http://thomastaussi.blogspot.fi/2012/06/ayn-rand-ja-objektivismi-tutuiksi.html

Ihminen ei tarvitse kovinkaan paljon materiaa elääkseen suhteellisen hyvää elämää eli turhan elintason rakentamista pitäisi välttää. Elintaso voi myös orjuutta, koska ihminen joutuu luopumaan monesta asiasta tehdessään turhaa tavaraa. Iso asia mistä joutuu luopumaan on luonto. Tuotanto ei automaattisesti nosta elintasoa ja hyvinvointia merkittävästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti