sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Kristinusko ja Sota

Afganistaniinkin lähetettiin sotilaspappi ladatun aseen kanssa ja joka tiettävästi ampui muiden sotilaiden kanssa toisuskoisia ihmisiä kentällä. Vieraalla maalla vieraita ihmisiä kovalla armolla kirkon merkit kaulassa.
http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/62108-kenttapiispa-kirkko-armeijan-ja-afganistanin-sotapolitiikan-tukijalkana

http://juffo.blogspot.fi/2012/07/jeesus-ja-rooman-imperiumi.html

http://arhikuittinen.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/104917-jatkosodan-todellinen-luonne-sensuroitu-sota

http://jaakkoheinimaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/61765-kenttapiispa-on-hitlerin-lahja-suomen-kirkolle

http://takkirauta.blogspot.fi/2012/08/ateismi-ja-autismi-osa-iii.html

http://yle.fi/uutiset/perheenisa_pidatetty_breivikin_ylistamisesta/6278655

http://thomastaussi.blogspot.fi/2012/08/markkinatalous-tuo-rauhaa.html

Uskonnoilla on monta roolia yhteiskunnassa. Kristillisissä yhteiskunnissa uskonto on legitimoinut sotilastoimet vihollisia vastaan. Kirkko on yleensä tukenut vallanpitäjiä sotilaallisissa operaatioissa.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/08/jeesus-ja-panssarivaunu_23.html

http://jpoli.blogspot.fi/2012/08/hyokkays-iraniin.html

Sama linja on tosin vallalla myös muissa yhteiskunnissa kuin avoimesti kristityissä. Pääasiallisesti kristityt ovat sotineet keskenään ja muslimit samoin. Yleisestikin ottaen väkivalta yleensä kohdistuu samanlaisen kulttuuritaustan omaaviin ihmisiin, koska he kilpailevat samoista resursseista.

Itse pidän konflikteja väistämättöminä ihmisyhteisöissä ja siten taistelu jatkuvana yhteiskunnallisena prosessina ikuisesti. Vallankumous on väistämätön...Sama näkemys on myös islamilaisen filosofian piirissä, jossa taistelu nähdään jatkuvana...myös kristinusko pitkälti tukee tätä näkemystä...Taistelu ei tosin ole sillä lailla välttämättä avointa väkivaltaa mutta kuitenkin yhteisö on käytännössä jatkuvasti jonkinlaisessa taistelutilassa. Resurssipuutteet ja muut seikat takaavat konfliktien synnyn. Konflikteja ei voida pidemmällä ajalla estää, hetkellisesti interventioilla konflikteja voidaan hillitä muttei pidemmän päälle.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/09/hyvinvointivaltio-ja-downshiftaus.html

Nyky-yhteiskunnassa jopa Downshiftingin kaltaiset "harmittomat" yksilön elämäntapavalinnat aiheuttavat konflikteja. Downshiftingin kaltaista ajattelua on ollut aiemminkin idän uskonnoissa. Vaatimattomuutta on pidetty mm. kristillisenä hyveenä, mutta myös kristinusko on muuttunut siten, että vaatimattomuudesta on tullut myös kristillisissä piireissä pahe.
http://hatapaidenkalinaa.blogspot.fi/2012/08/autismi-ateismi-ja-avoimuus.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti