perjantai 10. toukokuuta 2013

Ajanjänteet ja Keynes

Keynesiä puolustavat piirit koettavat vähätellä Keynesin teorioiden aikajänneongelmaa. Keynesin teoriat todellisuudessa boostaavat taloutta pitkänaikavälin ongelmien kustannuksella.
http://rahajatalous.wordpress.com/2013/05/10/john-maynard-keynes-pitka-aikavali-ja-taloudellinen-ongelma/

Tiede ei ole objektiivista. Nykyinen taloustiede on varsin ideologisesti latautunutta ja sama koskee tiedettä muutenkin. Myöskään matemaattiset menetelmät, eivätkä tietokoneohjelmat ole mitenkään ideologisesti tai poliittisesti neutraaleja kuten tietyt piirit koettelevat uskotella. Jonkun matemaattisen menetelmän ideologisuus ja poliittinen sitoutuneisuus on vaikeasti hahmotettavissa mutta mitenkään neutraaleja ne eivät ole.
http://lvink.blogspot.fi/p/talous.html

Keynes homous ei ole irrelevantti hänen tieteellisen työnsä kannalta. Itse olen post-moderni partikularisti ja itse en näe taloustiedettä ideologisesti neutraalina ja sama koskee niitä partikulaarisia hetkiä, joissa teoriat luodaan. Erityisesti teorioiden vaikutukset valtaan ovat tärkeitä.

Keynes on täyspelle ja idiootti. Keynes oli Neuvostoliiton agentti, jonka tarkoitus oli boostata Lännen taloutta ja sosialisoida koko Lännen talous mikä nyt on pitkälle tapahtunutkin. Tämän takia vasuritaloustieteilijät suojelevat ja kehuvat Keynesiä niin paljon.
http://www.nationalreview.com/corner/347396/keynes-was-gay-not-theres-anything-wrong

Uhkailemalla työpaikan menetyksellä ja tieteellisen uran katkeamisella on hyvä hiljentää kriitikot.
http://www.revalvaatio.org/wp/beatriz-preciado-me-sanomme-vallankumous/

Kannattaa huomata ja muistaa, että Keynesin kovimmat puolustajat tulevat niistä piireistä jotka ovat tarkoituksella ja tieten tahtoen tuhonneet Lännen talouden Neuvostoliiton laskuun.
http://krugman.blogs.nytimes.com/2013/05/10/same-as-they-ever-were-3/

Krugman on tämän vasemmistolaisen salaseuran eräs aktiivisimmista teoreetikoista.
http://www.realclearpolitics.com/articles/2013/05/09/krugmans_still_wrong_118323.html

Täytyy muistaa, että aikanaan Keynes eli ihan toisenlaisissa oloissa kuin elämme nyt. Luontoa ei enää voi pitää äärettömänä resurssina ja muutenkin elämme resurssirajoitetussa maailmassa. Keynesin aikana yhteiskunnallisia ongelmia pystyi paremmin käsittelemään järkevästi lyhyellä aikajänteellä. Nyt elämme ympäristökatastrofin maailmassa ja silloin lyhyt aikajänne antaa aivan järjettömiä neuvoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti